Menu over
Volg ons op:

info@stoof-debresser.nl

076 - 522 41 00

Uw partner voor lokale, nationale en internationale verhuizingen!

Verhuizen; wat blijft en wat mag weg?      

Verhuizen; bij uitstek de perfecte gelegenheid om u eens te ontdoen van al die overbodige spullen die u door de jaren heen heeft verzameld… Wat mag weg?

In uw nieuwe huis kunt u een frisse start maken en enkel dat meenemen, wat voor u echt belangrijk, waardevol of van groot nut blijkt.

Wat is nou echt van waarde?

Bedenk uzelf goed dat het heus niet altijd makkelijk is om afstand te doen van dingen die u jarenlang in uw vertrouwde omgeving heeft gehad. Het zijn herinneringen, toekomstplannen of bewaarsels die u misschien wel onbewust koestert om wat voor onzinnige reden dan ook. Eén op de 14 mensen in Nederland heeft zelfs een obsessieve verzamelwoede; lukt het u echt niet om iets weg te gooien? Zoek dan professionele hulp!

Wat mag weg?

Ga eens goed na bij uzelf wat u echt nog gelukkig maakt en waar u iets aan heeft. Wat wilt u meenemen bij uw nieuwe start en welke ballast kunt u inmiddels allemaal wel overboord gooien?

Tip: Geeft iets u een speciaal gevoel of mooie herinnering als u ernaar kijkt, maar is het verder compleet nutteloos? Maak er een foto van! In een hippe lijst maakt u een collage van spullen die u zich wilt herinneren, maar zo niet hoeft te bewaren.

Uitzoeken met een kritische blik

Als u over het emotionele gedeelte heen hebt kunnen komen, wordt het tijd voor het echte werk! Zet alvast een doos klaar voor ‘bewaren’ en maak een verdeelstation voor ‘echt afval’ en spullen die bij een ander nog ‘een tweede leven’ kunnen krijgen (oftewel kringloop). Ga zo la voor la, kast voor kast, alles langs en houd hierbij een kritische blik; wat mag weg?

Mee of weg?

Bij het inpakken gaat alles één keer door uw handen. Op dat moment maakt u de afweging; mee of weg? En bedenk goed, hoe meer u weg doet, hoe meer ruimte u weer heeft in uw leven voor nieuwe dingen! Hieronder een lijstje voor degenen die het ‘ontspullen’ nog niet helemaal eigen zijn:

Wat hoeft echt niet mee?

  • Spullen die u al sinds de vorige verhuizing niet meer hebt aangeraakt.
  • Spullen waarvan u niet meer wist dat u ze had en ook nooit gemist heeft.
  • Dubbele spullen, kies gewoon de beste en gebruik die.
  • Alles dat naar schimmel ruikt, houtworm heeft of andere narigheid. Waardevol of niet; weg ermee!
  • Verouderde versies van dingen die u inmiddels nieuw heeft gekocht.
  • Rotzooi uit de kelder of van zolder waarvan u niet eens meer weet waarom het er eigenlijk ligt.
  • Kleding en schoenen die u eigenlijk nooit meer draagt.
  • Kastjes die eigenlijk al uit elkaar vallen
  • Spullen met kuren, gebreken, gaten, defecten of breuken.

Hoe minder spullen u heeft, hoe makkelijker natuurlijk ook het inpakken, verhuizen en weer uitpakken gaat! Dus, tijd voor een verhuizing? Pak die kans en ontdoe u van gedoe en oude troep!

Stoof- de Bresser Breda
Mijkenbroek 46
4824 AC Breda
The Netherlands
[T] +31 (0)76 - 522 41 00
[F] +31 (0)76 - 514 44 25

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u contact met ons opnemen of bij ons op een van onze kantoren langskomen? Dan nodigen wij u graag uit om te kijken op onze contactpagina.

Volg ons op: