Menu over
Volg ons op:

info@stoof-debresser.nl

076 - 522 41 00

Uw partner voor lokale, nationale en internationale verhuizingen!

Uw allereerste bedrijfsverhuizing?               

De eerste keer dat u een bedrijfsverhuizing meemaakt (laat staan: organiseert) kan het een behoorlijk stressvolle gebeurtenis zijn. U wilt alles van tevoren weten en regelen opdat de zakelijke verhuizing vlekkeloos verloopt. Maar u weet nooit tegen welke problemen u of een collega aan zal lopen. De directie laat het regelen van de verhuizing aan de facility manager over. Die moet dus kalm blijven en het overzicht behouden.

De eerste keer verhuizen

Een goed begin is het halve werk, dat geldt zeker als dit de eerste keer is dat u een zakelijke verhuizing organiseert. Het allerbelangrijkste is dat u zo veel mogelijk (ruim) van tevoren regelt. Naarmate de grote dag dichterbij komt, zal er steeds meer op uw pad komen en de worst-case scenario’s zullen wellicht zelfs ’s nachts nog door uw hoofd spoken. Met de volgende vijf tips bent u in ieder geval verzekerd van een goede start

Verhuis alleen wat u echt nodig hebt

Iets weggooien is niet gemakkelijk. Toch is het noodzakelijk om voor de verhuizing opnieuw te overwegen of u bepaalde voorwerpen wel echt nodig heeft op de nieuwe locatie. Dit geldt voor u als coördinator, maar ook voor iedere medewerker individueel. Zorg daarom dat er genoeg verhuisdozen zijn: niet alleen voor de verhuizing maar ook om spullen te doneren, bijvoorbeeld.

Begin maanden van tevoren

Hoe meer tijd u uzelf en uw medewerkers geeft ter voorbereiding op de bedrijfsverhuizing, des te beter kunt u rekening houden met alle mogelijke scenario’s en details. Begin daarom maanden van tevoren met plannen, of misschien zelfs een jaar – afhankelijk van de grootte van de verhuizing. Zo heeft iedereen genoeg tijd om zich voor te bereiden en bovendien kunt u de tijd gebruiken om een goed verhuisbedrijf in te schakelen.

Maak de nieuwe locatie alvast gereed

Na de verhuizing heeft iedereen tijd nodig om te acclimatiseren. Om dat proces vlot te laten verlopen, moet u alvast zo veel mogelijk gereedmaken op de nieuwe locatie. Schoonmaak, water, elektriciteit, verwarming, internet, werkplekken: alles wat absoluut noodzakelijk is om te kunnen werken. Dat maakt de verhuizing voor iedereen een stuk aangenamer.

Licht uw medewerkers in

Voor u is de bedrijfsverhuizing een hele klus, maar doordat u er zo nauw bij betrokken bent, zult u er heel rationeel naar kijken. Uw medewerkers zullen veel emotioneler reageren. Sommigen werken immers misschien al twintig jaar op dezelfde locatie. Bereid ze dan ook goed voor op de verhuizing, door in presentaties aan te geven wat u voor en tijdens de zakelijke verhuizing van hen verwacht en alvast te laten zien hoe de nieuwe locatie eruit ziet.

Zorg voor voldoende hulp

Schakelt u een verhuisbedrijf in, dan zit u wat hulp betreft hoogstwaarschijnlijk goed. Gaat u alles zelf regelen? Zorg dan dat zo veel mogelijk medewerkers mee kunnen helpen met de zakelijke verhuizing. Zijn er vrachtwagenchauffeurs in het bedrijf? Kennen enkele medewerkers mensen die een vrachtwagen kunnen besturen? Wie heeft veel ervaring met verhuizen? Het zijn allemaal vragen die u aan medewerkers moet stellen om te beslissen wie u leiding laat geven. U kunt het immers niet allemaal alleen. Het inhuren van verhuizers is daarom de beste keuze.

Iedere eerste keer is moeilijk

De eerste keer zakelijk verhuizen is zonder twijfel de lastigste. Daarom kunt u, als u toch verhuizers inhuurt, er ook voor kiezen om meteen de complete verhuizing aan een verhuisbedrijf over te laten. Op die manier laat u de taak van verhuiscoördinator aan iemand over die daarin gespecialiseerd is – iemand voor wie het niet de eerste keer is.

Stoof- de Bresser Breda
Mijkenbroek 46
4824 AC Breda
The Netherlands
[T] +31 (0)76 - 522 41 00
[F] +31 (0)76 - 514 44 25

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u contact met ons opnemen of bij ons op een van onze kantoren langskomen? Dan nodigen wij u graag uit om te kijken op onze contactpagina.

Volg ons op: