Menu over
Volg ons op:

info@stoof-debresser.nl

076 - 522 41 00

Uw partner voor lokale, nationale en internationale verhuizingen!

Tips om te verhuizen zonder schade

Een grote zorg bij verhuizingen is het veroorzaken van schade. Kleine voorwerpen kunnen beschadigd raken wanneer een doos verkeerd gestapeld wordt of valt, grote voorwerpen tijdens het tillen en slepen. Bovendien kunnen wanden of ramen en dergelijke in de oude of nieuwe locatie beschadigd raken. Iedere beschadiging kost geld en leidt tot ergernis. Wil je verhuizen zonder schade? Gebruik dan deze tips!

Verhuizen zonder schade

Verhuizen zonder schade lijkt op voorhand bijna een utopie, maar dat is het zeker niet. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat klopt. Toch is er een aantal manieren om schade tijdens de verhuizing zo veel mogelijk te voorkomen!

Grote voorwerpen

1) Routeplannen
Bepaal en meet vooraf de route op de oude locatie en de nieuwe locatie. Bedenk ook waar de vrachtwagen langs zal rijden en probeer hoge drempels en scherpe bochten te vermijden.

2) Schoonmaken
Zorg dat de vloer op de nieuwe locatie leeg en schoon is. Steentjes, losse tegeltjes of simpelweg stof kunnen de voorwerpen beschadigen op korte of lange termijn.

3) Inpakken
Koppel alle grote voorwerpen de dag van tevoren alvast los en pak ze stevig in. Zo kom je op de grote dag niet voor verrassingen te staan. Regel ook alvast verhuisdekens, dolly’s, steekwagens en misschien zelfs een verhuislift.

Kleine voorwerpen

1) Verdelen
Doe niet te veel kleine, breekbare voorwerpen bij elkaar in één doos. Leg ze in dozen met zachte, lichte voorwerpen zoals kleding.

2) Waarschuwen
Schrijf op iedere doos wat erin zit, zo vind je het makkelijk terug. Zet waar nodig ook op de doos dat er breekbare spullen inzitten en wat de bovenzijde is.

3) Inpakken
Verpak alle breekbare spullen apart en volledig. Gebruik geschikte beschermingsmiddelen, zoals folie, bubbeltjesplastic en inpakpapier. Probeer met name bij laptops en televisies ook gebruik te maken van de originele verpakking, als je die nog hebt.

TIP: Zorg voor genoeg hulp!

Vraag zo veel mogelijk collega’s, vrienden en familie om mee te helpen met de verhuizing. Of nog beter: schakel een verhuisbedrijf in. Professionele verhuizers hebben waarschijnlijk meer ervaring dan al je kennissen samen!

Verzekeren om te verhuizen zonder schade

Ben je er niet zeker van dat je kunt verhuizen zonder schade? Of ga je bijzonder waardevolle spullen meenemen tijdens de verhuizing? Zorg dan dat je de juiste verzekeringen voor zakelijke verhuizingen afsluit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld inventarisverzekeringen of transportverzekeringen. Werk je met een verhuisbedrijf, dan zal deze de benodigde verzekeringen voor je afsluiten.

Sommige objecten zijn door vorm of gewicht extra moeilijk te verhuizen. Een kluis of piano verhuizen, bijvoorbeeld, is een extra lastige opgave. Ook het verhuizen van machines vergt een specifieke aanpak. Het gaat er daarbij om dat je met slim inpakken schade voorkomt.

Stoof- de Bresser Breda
Mijkenbroek 46
4824 AC Breda
The Netherlands
[T] +31 (0)76 - 522 41 00
[F] +31 (0)76 - 514 44 25

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u contact met ons opnemen of bij ons op een van onze kantoren langskomen? Dan nodigen wij u graag uit om te kijken op onze contactpagina.

Volg ons op: