Menu over
Volg ons op:

info@stoof-debresser.nl

076 - 522 41 00

Uw partner voor lokale, nationale en internationale verhuizingen!

Energiebesparing in huis    

Energiebesparing is tegenwoordig een hot topic en het is al lang niet meer zo dat minder energie verbruiken ook betekent dat u in moet inleveren op comfort. In tegendeel zelfs, het verduurzamen van uw huis zorgt juist voor een comfortabele leefomgeving en is nog goed voor uw portemonnee ook! En niet te vergeten natuurlijk, u draagt zo ook een steentje bij aan een beter milieu.

Nieuwe woning? Check uw energieloket!

Gaat u binnenkort verhuizen? Dan moet er vaak toch nog het één en ander worden gedaan aan uw nieuwe woning. Het is daarom slim om voordat u daadwerkelijk begint met klussen, u eens te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing. Sinds 2016 moeten gemeenten in Nederland aangesloten zijn bij een energieloket, een onafhankelijk adviesplatform om inwoners wegwijs te maken op het gebied van alle mogelijkheden die er zijn rondom energiebesparing. Zij kunnen u helpen bij bijvoorbeeld de aanvraag van subsidie om uw nieuwe woning te verduurzamen.

Energie besparing; ‘quick wins’

Om in het dagelijks leven op een eenvoudige manier energie te besparen, zijn er tal van tips te vinden. De zogeheten ‘quick wins’. Hieronder vast wat snelle bespaar tips voor u op een rij.

  • LED lampen; een simpele oplossing waarmee uw energieverbruik daalt en gaan ook nog eens veel langer mee dan gloei- of spaarlampen.
  • Radiatorfolie; goedkope oplossing, die voorkomt dat er warmte van uw radiator verloren gaat via de buitenmuur.
  • Naad- en kierdichting; het dichten van naden en kieren bij deuren en ramen scheelt in de stookkosten.
  • Leidingisolatie; de warme leidingbuizen van uw cv kunt u met schuimrubberen leidingisolatie buizen beschermen tegen warmteverlies.
  • Hergebruik, repareren en delen van spullen; produceren van spullen levert veel CO2 uitstoot op, zorg dus dat spullen hun volle levensduur kunnen benutten voor ze op de afvalhoop belanden.

Investeren in energiebesparing

Wilt u het gelijk goed en groot aanpakken? Bekijk dan vooral eens alle investeringsopties als leningen en subsidies die hiervoor beschikbaar zijn. Laat u altijd goed informeren. Gaat u  bijvoorbeeld voor een energiezuinige verwarmingsoplossing als een warmtepomp? Dan is het altijd van belang dat u start bij het goed isoleren van uw woning. Zelf energie opwekken? U kunt particulier zonnepanelen aanschaffen, maar wie weet zijn er in uw straat of buurt meer mensen die dit willen en kan er collectief worden ingekocht. Kortom, op het gebied van energiebesparing is tegenwoordig zoveel mogelijk. Het is leuk, u bespaart er geld mee en u  draagt iets bij aan een duurzame leefomgeving. Dus voor u in uw nieuwe huis aan de slag gaat; check wat er in uw nieuwe woningEner allemaal mogelijk is!

 

Stoof- de Bresser Breda
Mijkenbroek 46
4824 AC Breda
The Netherlands
[T] +31 (0)76 - 522 41 00
[F] +31 (0)76 - 514 44 25

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u contact met ons opnemen of bij ons op een van onze kantoren langskomen? Dan nodigen wij u graag uit om te kijken op onze contactpagina.

Volg ons op: